Gastspreker Lorenz Dries

Motivational Speaker

Van onmacht naar kracht! 

Voor mensen die tegenslagen overkomen, omvergeblazen zijn door een situatie 

of na lange tijd door ziekte of een relatiebreuk zich eenzaam voelen.

Wil jij geĆÆnspireerd worden, verbinding aangaan en opnieuw in je kracht staan?

Onmacht veranderen in levenskracht!

Deze boodschap deelt Lorenz Dries als inspirerende spreker, vanuit zijn eigen ervaring.


Lorenz Dries is een inspirerende motivatiespreker die mensen positief laat nadenken over uitdagingen en mogelijkheden. Zijn presentatie laat je ervaren dat iedereen, ongeacht de omstandigheden, op zijn of haar eigen manier het verschil kan maken. In 2013 kreeg Lorenz te maken met een zeer zeldzame kanker in het aangezicht die uiteindelijk leidde toch een volledige amputatie van zijn rechterkaak, intensieve bestraling en een maandenlange hospitalisatie die gepaard ging met een compartimentssyndroom waardoor Lorenz een tijd lang niet zelfstandig kon eten, spreken of wandelen. Na een zware revalidatie periode van 2 jaar sloeg het noodlot een tweede keer toe. Deze keer in de vorm van leukemie: terug naar af. De zware chemo eiste zijn tol en vernietigde de eerdere kaak-reconstructie. Ten einde raad besliste Lorenz om te veranderen van chirurg en ging hij opnieuw onder het mes voor een tweede reconstructie. Het werd uiteindelijk een marathon operatie van 18 uur lang, waar na men besliste om hem twee weken in een artificiƫle coma te houden. In deze coma ontwikkelde hij een psychose die leidde tot een extreme vorm van zona waardoor hij grote stukken hoofdhuid en haar permanent verloor. Opnieuw duurde het een jaar vooraleer hij zich mentaal terug sterk voelde.

Dit klinkt misschien als een grote tragedie maar toch wil hij met niemand ruilen. We krijgen allemaal met tegenslagen en uitdagingen te maken. Zowel op ons werk als thuis. De manier hoe we ermee omgaan bepaalt de kwaliteit van ons leven. Het is in momenten van extreme pijn en ongemak dat je bepaalt wie je echt bent in je kern. Geef je op, of zet je verder?

Is het alleen 'een beperking' of liggen er ook kansen? Kansen voor vernieuwing? Wanneer Lorenz zijn uitdaging serieus nam en tegelijkertijd op zoek ging naar mogelijkheden, veranderde er iets in zijn leven en vielen alle puzzelstukjes weer in elkaar. Lorenz heeft een verhaal vanuit zijn hart en denkt graag met je mee om te buigen naar succes. Lorenz is een persoon die inspireert, motiveert en die je kan raken, maar ook kan vermaken. Een verhaal dat echt blijft en waar iedereen iets voor zichzelf kan halen. De kern van zijn verhaal is: elk nadeel heeft een voordeel. Uit elke situatie, hoe schrijnend ook, kunnen we positieve dingen halen mits de nodige creativiteit en een sterk dosis optimisme.

Lorenz draagt zijn littekens aan de buitenkant, mensen kunnen van ver zien dat hij vele dingen heeft doorstaan. Maar wat dan voor diegenen die worstelen met interne conflicten, angsten en onzekerheden terwijl ze aan de oppervlakte "content" en "gezond" lijken? Al te vaak worden deze mensen verkeerd begrepen en niet au serieux genomen. Ongeacht wie je bent, en wat je hebt meegemaakt, bij ons ben je welkom met je verhaal.

PRAKTISCH 

Wanneer: Zaterdag 5 oktober 2019 welkom vanaf 14.00 u 

Kostprijs Lezing: 10,00 euro Betaling kan cash gebeuren ter plaatse. 

Inschrijving:  via onderstaande link.  Gezien de plaatsen beperkt zijn is inschrijven noodzakelijk.  

Graag uw naam en aantal deelnemers doorgeven. 

Fijne Groeten,  Lorenz