Psychosociaal counselor & 
             integratieve massagetherapeut             

Ik ben Lieve Muylaert en werk al meer dan 20 jaar vanuit verschillende invalshoeken met een verscheidenheid aan mensen. Ik geef één op één begeleidingen, werk met teams binnen organisaties en begeleid coaches en therapeuten.  

Als pschosociaal counselor & coach bied ik individuele begeleiding naar verandering, ontwikkeling en herstel vanuit een cliëntgericht-experiëntiële visie met persoons-, belevings- en procesgerichte methodieken. Ik werk door middel van gesprekken, voice dialogue facilitaties, focusing, trajectcoaching en ervaringsgerichte methodieken voor mensen die vastzitten met thema's als: stress, burn-out, loopbaanbegeleiding, depressie, angst, onzekerheden in zichzelf, hun relatie, angst en paniek, ....

Ik werk vanuit jouw veerkracht en bindkracht en zoek naar de mogelijkheden en oplossingen voor beter en meer kwaliteit in je leven. 

"Ieder mens heeft iets bijzonders te doen, iets wat past bij je natuurlijke aanleg.  En daarop kun je je hele leven afstemmen."

Gepassioneerd door het 'mens-zijn' focus ik op jouw leven op een authentieke, niet veroordelende en empatische wijze om in vertrouwen inzichten en handvaten te verwerven in jouw welbevinden.  Samen trachten we datgene te vinden waarmee je in verbinding komt met jouw veerkracht. Ik geloof in de kracht van je eigen kennen en kunnen om concrete doelen te bereiken. 

We gaan in een vertrouwelijk gesprek op zoek naar de kern, leren loslaten en ontdekken datgene waarmee je groeit in je leven.  Ik werk één op één en met koppels. 

  • De rode draad in mijn benadering is aandachtig, bewust en gepassioneerd aanwezig zijn in het hier en nu.
  • We formuleren je verlangen of doel.
  • We werken aan mogelijkheden en herstel.
  • We integreren de inzichten en veranderingen.
  • We zoeken samen naar een betere levenskwaliteit. 

Wie ben ik.

Ik ben Lieve, integratieve counselor, massagetherapeut en levensgenieter a volanté. Ik hou van spontaniteit, intuïtief leven en af en toe eens gek doen. Het liefst volg ik de natural flow van het leven en pluk ik kansen uit elke dag.

Als mens is het mijn doel om continu te werken aan het verbeteren van ons innerlijk welzijn.
Ik kies altijd voor een eenvoudige, duidelijke en actuele aanpak.
Ik bied interventies voor iedereen die in zijn of haar dagelijks functioneren wordt belemmerd. Met aandacht, zorg en zonder oordeel ga ik samen met jou kijken naar datgene wat moeilijk gaat.
Als counselor verken ik samen met jou datgene waarmee jij vastloopt en zoek mogelijkheden en structureer inzichten. Ik begeleid processen om veranderingen en oplossingen mogelijk te maken. Als coach stimuleer en integreer ik de mogelijkheden en inzichten om een doel te bereiken. Vanuit ervarings-, belevings- en procesgericht werk. We duiken samen in een onbekend en nieuw terrein om datgene te vinden wat nodig is om sterk te staan in het leven.

Ik ben mama en gehuwd met mijn lief. Samen hebben we twee kinderen, in het middelbaar. Mijn gezin geeft mij veel energie en bijzondere momenten in mijn leven, met de nodige ups en downs. Ik omring mij door familie, vrienden en collega's. Ik leef graag en gebruik deze passie ook in mijn begeleidingen. Ik hou enorm van uitdagingen en 'foward drive living'. Mijn persoonlijke levenservaringen als partner, mama, vriendin, dochter, zus, werknemer en ondernemer neem ik mee in mijn praktijk.

Congruent zijn, relevant zijn, feedback geven, reflecteren, reguleren en verdiepen zijn mijn kernwoorden. Ik bied een empatische, zonder oordeel en authentieke aanpak. Met specialisatie in de methodieken van voice dialogue, body dialogue, somatic experience en focussing. Ik werk met de taal van de innerlijke bus (gewaarzijn) en visualisaties (kracht van beelden en emoties). Ik start met datgene wat hier en nu aanwezig is. Daar hebben we het eerst met te doen. Daarna maak ik langzaam de verbinding doorheen lichaam, gevoel, emoties, gedachten en ons rationeel denken.  

"Gun jezelf tijd om te denken. Als je weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, kan je makkelijker keuzes maken vanuit je bewuste midden."

Wens jij een verkennend gesprek of heb je een vraag?  Vul het onderstaande formulier in en ik neem contact met jou op.