Psychosociaal counselor & welzijnscoach
 Lieve Muylaert FOKUS OP GELUK

 Counseling en coaching 

eenvoudig - duidelijk - makkelijk 


Hulp zoeken is de eerste stap die jij kan zetten. Als psychosociaal counselor bied ik individuele begeleiding naar verandering, ontwikkeling en herstel vanuit een cliëntgericht-experiëntiële visie met persoons-, belevings- en procesgerichte methodieken. Ik werk door middel van gesprekstherapie, voice dialoguefacilitation, focusing, trajectcoaching  en ervaringsgerichte methodieken voor mensen die vastzitten met thema's als: stressklachten, burn-out, loopbaanbegeleiding, depressie, angst, onzekerheden in zichzelf, hun relatie of opvoedingsvragen. Ik werk vanuit jouw veerkracht en bindkracht en zoek naar de mogelijkheden en oplossingen voor beter en meer kwaliteit in je leven.

 • Fokus op psychosociale begeleiding en zorg op maat.
 • Fokus op carrière en loopbaanbegeleiding.
 • Fokus op energieswitch en stress redusering
 • Fokus op preventie en behandeling van een burn- out
 • Fokus op innerlijke rust en balans binnen je gezin en werk 
 • Fokus op voice dialogue en fokussesie voor zelfreflectie en ontwikkeling voor coaches en therapeuten. Een voice dialogue sessie richt zich tot het verkennen van het dynamisch proces waarin jij als persoon blijft vasthangen aan oude patronen waardoor je het gevoel hebt niet meer vooruit te geraken, te twijfelen of zelfs een gevoel van ongelukkig zijn kan ervaren. In deze sessie geef ik je inzicht in jouw persoonlijk patroon. Dit aanbod richt zich naar therapeuten, psychologen, coaches en counselors die behoefte hebben naar introspectie en zelfreflectie om zich te empoweren en vooruit te kunnen werken. Ik bied je een goede basis om verandering in bepaalde situaties in je leven te vinden. 

"Ieder mens heeft iets bijzonders te doen, iets wat past bij je natuurlijke aanleg. En daarop kun je je hele leven afstemmen."

Een veilig huis

Het huis is gelegen in een rustige en aangename omgeving. De praktijkruimtes bevinden zich op gelijkvloers. Vlakbij is er een bos waar je eventueel een korte wandeling kan maken, voor of na de consultatie. Het huis biedt een plek waar plaats is voor jouw problemen, gevoelens en emoties.  Er mag gelachen, gehuild of geroepen worden. De praktijk biedt veiligheid, vertrouwen en discretie.

"Gun jezelf tijd om te denken. Als je weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, kun je makkelijker keuzes maken en daar naar leven." 

 Jezelf

Jijzelf bent jouw belangrijkste instrument. Je neemt deel aan de sessies en doorloopt jouw proces in contact met je gedachten, gevoelens en lichaam.  Begeleiding vraagt van jou een engangement en toewijding. Gun jezelf tijd en begeleiding.

"Buik, hart en hoofd zijn vaak in conflict." 

 Ik luister en kijk naar wie jij in wezen bent. We gaan samen de focus leggen op datgene wat mogelijk is voor herstel, ontwikkeling of verandering. 

Als psychosociaal counselor bied ik individuele begeleiding en koppelbegeleiding. 

Gepassioneerd door het 'mens-zijn' focus ik op jouw leven op een authentieke, niet veroordelende en empatische wijze om in vertrouwen inzichten en handvaten te verwerven in jouw welbevinden.  Samen trachten we datgene te vinden waarmee je in verbinding komt met jouw veerkracht. Ik geloof in de kracht van je eigen kennen en kunnen om concrete doelen te bereiken. 

We gaan in een vertrouwelijk gesprek op zoek naar de kern, leren loslaten en ontdekken datgene waarmee je groeit in je leven.

De rode draad in mijn benadering is aandachtig, bewust en gepassioneerd aanwezig zijn in het hier en nu.

- We formuleren je verlangen of doel.

- We werken aan mogelijkheden en herstel.

- We integreren de inzichten en veranderingen.

- We zoeken samen naar een betere levenskwaliteit. 

Wie ben ik? 

Ik ben mama en gehuwd met mijn lief. Samen hebben we twee fijne kinderen. Een zoon, in de lagere school en een dochter gestart in het middelbaar. Mijn gezinsleven brengt veel energie en bijzondere momenten in mijn leven ook met de nodige ups en downs. Mijn persoonlijke levenservaringen als partner, mama, vriendin, dochter, zus, werknemer en ondernemer neem ik mee in mijn praktijk. 

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk assistent.  Daarna volgde ik een driejarige opleiding als ervaringsgerichte counselor en coach via het opleidingscentrum Focus on Emotion en een opleiding Intuïtieve Ontwikkeling via Timotheus-Intuïtie. Ik specialiseer mij in Voice Dialoge facilitator, Focustherapie en Hypnosetherapie. 

Een eerste verkennend gesprek is gratis. Hierbij krijg jij de tijd om te vertellen waar jij mee zit, wat er moeilijk gaat, ... .  Daarna vertel ik kort over mijn manier van aanpak.  Achteraf kan jij beslissen om al dan niet in begeleiding te komen.  

Een afspraak maken of meer informatie :

M lievemuylaert.fokus@gmail.com

T 0498/ 411 880

"Gun jezelf tijd om te denken. Als je weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, 

kun ja makkelijker keuzes maken en daar naar leven."


Coachingsaanbod voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Lieve Muylaert & Kim Smets

START nieuwe groep in februari 2020


#FOKUS@Burn-out 

Samen sterk maken. 

Hoe behoed ik mij zelf tegen een burn-out? 

Een burn-out herkennen en aanpakken.

Maak werk van jezelf en leer een burn-out herkennen en aanpakken.

Lieve Muylaert biedt een interactief en dynamisch tweedaagse voor mensen met kenmerken van een burn out.

Herken je dit?

 • Je piekert meer dan normaal en maakt je hier wel eens zorgen over.
 • Je kan moeilijker slapen en sleept jezelf uit bed.
 • Je hebt geen energie en nog weinig opbrengen.
 • Je kan je niet meer concentreren op je taken.
 • Taken uitvoeren verloopt moeizaam en je bent snel afgeleid.
 • Je bent vlug geïrriteerd of gespannen

Stel je wel eens de volgende vragen?

 • "Kan ik overeind blijven in een stressvolle en drukke omgeving?" 
 • "Mag ik mijn ambities blijven najagen, zonder mijn grenzen uit het oog te verliezen?" 
 • "Blijf ik oprecht en authentiek naar mijzelf en anderen?" 
 • "Heb ik voldoende veerkracht?" 
 • "Lukt het mij om uit een burn-out te blijven?"

Elke persoon die zich in één van deze kenmerken herkent kan deelnemen. Vooraleer je start is een verkennend gesprek noodzakelijk. Dit gesprek dien je te reserveren voor de start van je weekend en kost 70,00 EUR.

Ik werk met maximum 6 tot 8 deelnemers. Ik ga samen met jou aan de slag. Door in groep te werken leren we van elkaar. Als ervaringsgerichte counselor laat ik je kijken naar jouw eigen intern mechanische om van hieruit opnieuw veerkracht te ontwikkelen.

Eenvoudig & Duidelijk & Doelgericht

We gaan interactief en met de juiste know-how aan de slag met gans de groep.  Jullie leren de signalen van een burn-out herkennen en aanpakken. Je ervaart om vanuit het bewuste midden keuzes te maken waarbij je zorg draagt voor de kwetsbaarheid. Als persoon ontwikkel je de veerkracht om voldoende energie te houden en op een positieve manier aanwezig te zijn. Je leert een burn-out kleiner te maken en ambities en passies ruimte te geven 

Inhoud van dit begeleidingsweekend:

DAG 1 

DEEL 1

 • Kennismaking

DEEL 2

 • Wat is een burn out - kenmerken?
 • Wat is een burn out niet?
 • Welke fases zijn erin een burn out?
 • Hoe herken ik een burn out?
 • In welke fase zit ik en hoe vestigt zich dat in mijn leven?

DAG 2 

DEEL 3

 • Hoe pak ik mijn burn out aan? Men leert in 8 stappen zichzelf beter kennen en de burn out aan te pakken.

DEEL 4

- Afronding en reflectie over het persoonlijk traject.

- Wat heeft het opgebracht en hoe zet je dit om tot veerkracht binnen je leven? 

De tweedaagse verloopt onder begeleiding van Lieve Muylaert. Ik onderneem en investeer in een methodiek die een burn-out klein maakt. Ik ben psychosociaal counselor, zaakvoerder en ondernemer. Als burn-out deskundige hanteer ik de theorie vanuit mijn eigen ervaring alsook de vele opleidingen die ik heb mogen genieten, zoals ervaringsgerichte counselor en coach, opleiding in de Voice Dialogue methodiek, Focussen facilitator en Hypnose facilitator.

Inschrijving en info via: lievemuylaert.fokus@gmail.com

Deze twee dagen kost 320,00 EUR exclusief lunch

Lunchen kan in de buurt en in de praktijk is een keuken voorzien .

Locatie - Fokus PraktijkHuis: Merelstraat 1 - 2480 Dessel   


#FOKUS@CONNECTIE

Wandelcoaching met onze "ikken" voor verbindende communicatie door eigen kracht.


Ik bied een boeiend en creatief coachingstraject in beweging voor met een kleine groep van maximum 8 deelnemers doorheen de persoonlijkheid of persoonlijke bus van elke deelnemer.  

Je hoort allerlei stemmen in jezelf, de criticus, de perfectionist, de rationalist, de verantwoordelijke, de pusher en nog vele anderen. Ze willen het beste voor ons en je tracht ernaar te handelen. Als mens komt je in contact met deze verschillende ikken..  Soms handel je in bepaalde situaties waarbij je het liever anders deed. Je twijfelt of wordt onzeker en kan je oud en vast patroon niet verlaten. Dit leidt tot miscommunicatie en wantrouwen binnen een je werk of huishouden.

Tijdens moeilijke momenten kan je jezelf afvragen wat je nodig hebt en wat jij zelf kan doen om zorg te dragen voor de kwetsbaarheid. Dit coachingstraject richt zicht tot mensen die op zoek zijn naar  verbindende communicatie. 

Soms is het moeilijk om zelf vooruit te geraken. Daarom is deze methodiek geschikt  voor kleine groepen. Ik werk vanuit jouw persoonlijke kader waarbij verandering ontstaat vanuit het midden - of de bewuste ik.  JIJ neemt de verantwoordelijkheid en neemt je leven terug in eigen handen.

Ik werk vanuit de ervaringsgerichte belevenis om van daaruit tot inzichten en ontwikkelingen te komen, onderbouwd met een theoretisch luik.

Inschrijving en info via: lievemuylaert.fokus@gmail.com

Deze dag kost 170,00 EUR exclusief lunch

Lunchen kan in de buurt en in de praktijk is een keuken voorzien .

Locatie - Fokus PraktijkHuis: Merelstraat 1 - 2480 Dessel