Psychosociaal counselor & teamcoach
 Lieve Muylaert

 Counseling

Hulp zoeken is de eerste stap die jij kan zetten. Als psychosociaal counselor bied ik individuele begeleiding naar verandering, ontwikkeling en herstel vanuit een cliëntgericht-experiëntiële visie met persoons-, belevings- en procesgerichte methodieken. Ik werk door middel van gesprekstherapie, voice dialoguefacilitation, focusing,  hypnosetherapie en trajectcoaching voor mensen die vastzitten met thema's als: burn-out, depressie, angst, onzekerheden in zichzelf, hun relatie of opvoedingsvragen. Ik werk vanuit jouw veerkracht en bindkracht en zoek naar de mogelijkheden en oplossingen voor beter en meer kwaliteit in je leven.Ik werk vanuit een experiëntiële visie en streef naar veerkracht en bindkracht. Ik bied je een goede basis om verandering in bepaalde situaties in je leven te vinden. We gaan samen aan de slag en ik help je op weg doorheen thema's als identiteit, zingeving, relatie vrijheid, empowerment, ....

"Ieder mens heeft iets bijzonders te doen, iets wat past bij je natuurlijke aanleg. En daarop kun je je hele leven afstemmen."

Een veilig huis

Het huis is gelegen in een rustige en aangename omgeving. De praktijkruimtes bevinden zich op gelijkvloers. Vlakbij is er een bos waar je eventueel een korte wandeling kan maken, voor of na de consultatie. Het huis biedt een plek waar plaats is voor jouw problemen, gevoelens en emoties.  Er mag gelachen, gehuild of geroepen worden. De praktijk biedt veiligheid, vertrouwen en discretie.

"Gun jezelf tijd om te denken. Als je weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, kun je makkelijker keuzes maken en daar naar leven." 

 Jezelf

Jijzelf bent jouw belangrijkste instrument. Je neemt deel aan de sessies en doorloopt jouw proces in contact met je gedachten, gevoelens en lichaam.  Begeleiding vraagt van jou een engangement en toewijding. Gun jezelf tijd en begeleiding.

"Buik, hart en hoofd zijn vaak in conflict." 

 Ik luister en kijk naar wie jij in wezen bent. We gaan samen de focus leggen op datgene wat mogelijk is voor herstel, ontwikkeling of verandering. 

Als psychosociaal counselor bied ik individuele begeleiding en koppelbegeleiding. 

Gepassioneerd door het 'mens-zijn' focus ik op jouw leven op een authentieke, niet veroordelende en empatische wijze om in vertrouwen inzichten en handvaten te verwerven in jouw welbevinden.  Samen trachten we datgene te vinden waarmee je in verbinding komt met jouw veerkracht. Ik geloof in de kracht van je eigen kennen en kunnen om concrete doelen te bereiken. 

We gaan in een vertrouwelijk gesprek op zoek naar de kern, leren loslaten en ontdekken datgene waarmee je groeit in je leven.

De rode draad in mijn benadering is aandachtig, bewust en gepassioneerd aanwezig zijn in het hier en nu.

- We formuleren je verlangen of doel.

- We werken aan mogelijkheden en herstel.

- We integreren de inzichten en veranderingen.

- We zoeken samen naar een betere levenskwaliteit. 

Wie ben ik? 

Ik ben mama en gehuwd met mijn lief. Samen hebben we twee fijne kinderen. Een zoon, in de lagere school en een dochter gestart in het middelbaar. Mijn gezinsleven brengt veel energie en bijzondere momenten in mijn leven ook met de nodige ups en downs. Mijn persoonlijke levenservaringen als partner, mama, vriendin, dochter, zus, werknemer en ondernemer neem ik mee in mijn praktijk. 

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk assistent.  Daarna volgde ik een driejarige opleiding als ervaringsgerichte counselor en coach via het opleidingscentrum Focus on Emotion en een opleiding Intuïtieve Ontwikkeling via Timotheus-Intuïtie. Ik specialiseer mij in Voice Dialoge facilitator, Focustherapie en Hypnosetherapie. 

Een afspraak maken of meer informatie :

M lievemuylaert.fokus@gmail.com

T 0498/ 411 880

"Gun jezelf tijd om te denken. Als je weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, 

kun ja makkelijker keuzes maken en daar naar leven."


Coachingsaanbod voor geïnteresseerden en 

teams binnen kleine organisaties

START nieuwe groep op 14&15 september 2019 .


Coaching voor teams binnen kleine organisaties

Hoe behoed ik mijn werknemers tegen een burn-out? 

Een burn-out herkennen en aanpakken binnen jouw team.

BOOSTPROJECT

Ik bied een interactief en dynamisch coachingstraject voor werknemers binnen kleine organisaties.  Hierbij onderneem en investeer je in een methodiek die een burn-out klein maakt. 

"Kan ik overeind blijven in een stressvolle en drukke omgeving?"  "Mag ik mijn ambities blijven najagen, zonder mijn grenzen uit het oog te verliezen?"  "Blijf ik oprecht en authentiek naar mijzelf en anderen?"  "Heb ik voldoende veerkracht?"  "Lukt het mij om uit een burn-out te blijven?" 

Herken je deze vragen, twijfels, angsten, onzekerheden binnen jouw team. 

HET ANTWOORD IS: Ik maak mijn burn-out klein.  Een dynamisch en interactief traject om jouw werknemers in contact te laten komen met passie, gedrevenheid, ambitie, zelfzorg en werkgoesting.  Kortom een BOOST voor gans het team.

We gaan interactief en met de juiste know-how aan de slag met gans het team Ze leren de signalen van een burn-out herkennen en aanpakken. Zij ervaren om vanuit het bewuste midden keuzes te maken waarbij men zorg draagt voor de kwetsbaarheid. Als team ontwikkel je de veerkracht om voldoende energie te houden en op een positieve manier aanwezig te zijn. Je leert een burn-out kleiner te maken en ambities en passies ruimte te geven!


Wandelcoaching met onze "ikken" voor verbindende communicatie door eigen teamkracht.

CONNECTPROJECT

Ik bied een boeiend en creatief coachingstraject in beweging voor teams van kleine organisaties doorheen de persoonlijkheid of persoonlijke bus van elk teamlid. 

Je hoort allerlei stemmen in jezelf, de criticus, de perfectionist, de rationalist, de verantwoordelijke, de pusher en nog vele anderen. Ze willen het beste voor ons en je tracht ernaar te handelen. Als teamlid komt je in contact met deze verschillende ikken..  Soms handel je in bepaalde situaties waarbij je het liever anders deed. Je twijfelt of wordt onzeker en kan je oud en vast patroon niet verlaten. Dit leidt tot miscommunicatie en wantrouwen binnen een team.

Tijdens moeilijke momenten vraagt het team zich af wat ze nodig hebben en wat men zelf kan doen om zorg te dragen voor de kwetsbaarheid. Dit coachingstraject richt zicht tot teamgenoten waarbij verbindende communicatie nodig is. 

Soms is het moeilijk om zelf vooruit te geraken. Daarom is deze methodiek geschikt  voor kleine teams. Ik werk vanuit hun persoonlijke kader waarbij verandering ontstaat vanuit het midden - of de bewuste ik.  Collega's nemen hun verantwoordelijk en wie ze zijn terug in eigen handen.

Ik werk vanuit de ervaringsgerichte belevenis om van daaruit tot inzichten en ontwikkelingen te komen, onderbouwd met een theoretisch luik.