Intervisie groepen 
Diana Slegers

Wij starten met een nieuwe 'intervisiegroep'.

 • Wil je je eigen functioneren in gezin, relaties, werk, vrije tijd verruimen ? 
 • Wil jij groeien in je eigen mogelijkheden ? 
 • Zoek je nieuwe doelen in je leven ?

Je draait allicht al enkele tijd in een vicieuze cirkel. In je eentje of in je gekende beperkte kring. Daar ontdek je geen nieuwe mogelijkheden. Je blijft binnen je veilige grenzen van het gekende.

 • Wil je leren over jezelf, je eigen patronen, komen tot nieuwe inzichten en praktische tips? 
 • Zoek je een actieplan om meteen toe te passen in je persoonlijke leven ?
 • Zoek je ondersteuning van een groep om samen op weg te gaan ?

Doe een intervisie. Met intervisie leer je van elkaar en van elkaars kwaliteiten, schep je orde in de chaos, los je concrete problemen in je leven op of bouw je onderweg aan de veranderende gezinsorganisatie of relaties. Het creëert openheid in de dagelijkse sleur waardoor je leven effectiever, intenser en oprechter wordt.

In een intervisie gaat het niet alleen om de grote dilemma's in het leven. Intervisie kan namelijk ook starten met iets kleins, iets waar je tegenaan loopt, iets waar je mee zit, iets wat je onduidelijk is, iets waar je een vraag over hebt of iets waarover je wel eens bevraagd wilt worden.

 • Realistische doelen. 

Wat je doel ook is, we denken er vooraf met elkaar over na, stellen het samen duidelijk. Zo voorkomen we teleurstelling als we bezig zijn en verkleinen we de kans op wazige bijeenkomsten of voortijdig uit elkaar gaan. We maken duidelijke afspraken, niet als controlemiddel maar wel om jullie intentie helder te maken. Af en toe een evaluatie, zijn we nog op de goede weg?

 • Willen we het nog steeds zo? Of vraagt ons leven iets anders?

Je kan niemand veranderen. Je kan alleen je inzichten verruimen naar effectieve groei. Gebruik de groep om te leren. Ze zijn jouw spiegel en kunnen je helpen reflecteren op je eigen patronen en op jouw eigen handelen. En dat gaat alleen als jij dat wilt, dan is er sprake van echte motivatie.

 • Naast motivatie is er nood aan voldoende tijd, omgeving en engagement.

Een veilige setting. In een veilige setting kun je echt lastige thema's met elkaar bespreken en kun je diepgang bereiken. Blijf je in je comfortzone leer je niet of nauwelijks. Zomaar je hele ziel en zaligheid blootleggen bij intervisiegenoten die je helemaal niet kent of misschien nog niet zo vertrouwt... is net de uitdaging.... De paradox van veiligheid: als het veilig is durf je alles te zeggen en het wordt pas veilig als je alles zegt.

Sowieso in de start bijeenkomst, maar ook elke bijeenkomst opnieuw bestaat het eerste halfuur uit inchecken: aankomen en zeggen wat er gezegd moet worden. Niet zelden is hier al helder wat speelt en welk thema besproken gaat worden. Een goede check out aan het einde van de bijeenkomst zorgt vervolgens voor veilige borging van hetgeen deze keer aan bod kwam.

De groep is samengesteld uit 'onbekenden', en kunnen wonen op grotere afstand van elkaar. Leer de intervisievaardigheden zelf. Tijdens de bijeenkomsten ben je niet alleen met de inhoud van de vraag bezig, maar leer je ook metavaardigheden zoals luisteren naar wat niet gezegd wordt, kijken naar dubbele boodschappen, voelen van waar wel en geen energie in zit en vertrouwen op en gebruiken van je intuïtie. Op termijn kan de groep intervisie organiseren, zonder begeleider. Hij wordt deelnemer van de intervisiegroep.

Leer om te leren, maak fouten, lach erom en maak ze niet nog een keer. Gebruik je begeleider om de structuur en de intervisievaardigheden onder de knie te krijgen.

 • Ga jij de uitdaging aan ?
 • Heb je nog vragen ?

Neem contact op met Diana Slegers via onderstaande link. Niet te lang wachten, de plaatsen zijn telkens beperkt.

Locatie : FokusPraktijkHuis, Merelstraat 1 in 2480 Dessel  

Prijs : 30 euro intake (eerste sessie) 450 euro voor de 10 volgende sessies.

Inbegrepen : begeleiding, locatie, drank en maaltijd

Een bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur, na de eerste sessie beslis je, elk voor zich of je met de groep

wil doorgaan of niet. Nadien ga je een engagement aan voor minstens 10 sessies. De timing kan je

bepalen met de groep. (dag, frequentie)  Tijdsindeling: aankomst 13u, 14-17u u proces, 17u eten, 18u afsluiten.